Sandra Peters (Apeldoorn, 1986)
BDes - Visuele Communicatie Illustratie

Sandra werkte na afloop van haar opleiding Visuele Communicatie aanvankelijk als freelance illustrator en minimalistisch tekenaar maar vervolgde al snel haar weg verder als autonoom beeldend kunstenaar.

In haar multi media- werk onderzoekt ze de toepassing en combinatie van verschillende vormen van analoge fotografie, video en film. Zo word instant fotografie bijvoorbeeld omgezet naar diaprojecties, of digitaal bewegend beeld naar analoge stills, en vice versa. Het totale werk bestaat uit montages die een combinatie zijn van eigen geschoten materiaal (film video en geluid) en al bestaand, gevonden materiaal (zowel beeld als technische apparatuur). In het gevonden beeldmateriaal worden details van deze onbekende werkelijkheid niet alleen uit hun originele context geplaatst maar zijn ze -in combinatie met de zelf geschoten beelden- ook basis voor een nieuw narratief. De verkregen beelden presenteert ze als installaties die veelal bestaan uit beeldschermen al dan niet gecombineerd met analoge en digitale projecties. De eigen visuele signatuur van opnameapparatuur, projectoren en tv’s worden zowel inhoudelijk als visueel ingezet. De ruimtelijke montages scheppen zo een nieuw (al dan niet site specific) cinematografisch decor.

Inhoudelijk gaat haar huidige werk uit van de begrippen fernweh en sequentie. Het visualiseert een unheimische hunkering naar een andere tijd of plaats, een verlangen naar een nieuwe werkelijkheid of ultieme droomstaat. Haar liefde voor sequentie vindt zijn oorsprong in cinema, animatie, graphic novels en wetenschap, zoals wiskunde en natuurkunde.

Naast multimedia installaties bestaat het totale werk tevens uit tekeningen, schilderijen en analoge fotoseries.

Als verdieping van het vakgebied is Sandra werkzaam in kunst- en museumeducatie, waarbij inclusie en maatschappelijke context haar speciale aandacht hebben.